Verschillende soorten raamfolies

 In Raamfolie

In het blog Op zoek naar zonwerende folie? hebben we aandacht besteed aan zonwerende raamfolie. In dat blog hebben we ook aandacht besteed aan uv-werende folie en privacyfolie. In dit blog besteden we aandacht aan andere raamfolies die wij kunnen leveren:

 • anticondensfolie;
 • anti-explosiefolie;
 • antigraffitifolie;
 • antisplinterfolie;
 • designfolie;
 • kleurfolie;
 • print media folie;
 • veiligheidsfolie.

raamfolies Preston Palace

Waarom anticondensfolie gebruiken?

Je hebt verschillende soorten anticondensfolie. Je hebt folies die voor dakpanplaten en dakplaten zijn bedoeld en glasfolie dat voor ramen en dergelijke is bedoeld. Wij bespreken hier alleen de glasfolie. Het doel van anticondensfolies is condensvorming tegengaan. Condensvorming kan ontstaan door bijvoorbeeld grote temperatuurverschillen of slechte ventilatie. Glasfolie is transparant, zodat u er gewoon doorheen kunt kijken. Deze folie wordt onder andere op deuren van koelvitrines, en spiegels geplakt.

Veiligheid vergroten met folie

Er zijn verschillende raamfolies op de markt die de veiligheid vergroten:

 • anti-explosiefolie;
 • antisplinter;
 • veiligheidsfolie.

Deze folies kunt u op een raam plakken als het raam niet voldoet aan de geldende normen. Wat deze raamfolies doen is dat ze het glas bij elkaar houden op moment dat een raam – om wat voor reden dan ook – breekt. Omdat een gat maken in een raam moeilijker wordt, gaat deze folie inbraken ook tegen. Vandaar dat veiligheidsfolie ook wel inbraakwerende folie of anti-inbraakfolie wordt genoemd.

Veiligheidsfolie soms verplicht

Anti-explosiefolie voorkomt dat dat er bij een explosie schade ontstaat door rondvliegende glasscherven. Antisplinterfolie is verplicht in de voedingsindustrie om te voorkomen dat glassplinters in het eten en/of drinken terechtkomen op moment dat een raam breekt. Veiligheidsfolie is in de meeste gevallen verplicht bij scholen en kinderdagverblijven. Wij kunnen verschillende soorten veiligheidsfolies leveren die voldoen aan de geldende normen in de branche waar u werkzaam bent. Ook hebben we folies die ook meteen uv-licht tegenhouden.

Designfolie en kleurfolie

Er zijn allerlei folies op de markt om uw ramen een mooier uiterlijk te geven. Zo heb je designfolies die gemaakt zijn van melkglasfolie. In plaats van een strook kunt u kiezen uit bijvoorbeeld strepen, stippen of andere motieven. Ook is er raamfolie in allerlei kleuren. Met dit soort folies kunt u meer privacy creëren, terwijl het er ook nog mooi uitziet. Zo hebben we in het verleden in opdracht van de Regionale Uitvoeringsdienst Twente (RUD) een aantal ramen beplakt met folie in verschillende kleuren. Al hebben we daar gebruik gemaakt van geprinte folie in plaats van kant-en-klare folie.

Raamfolies RUD

Printbare raamfolies

Wij hebben ook folies die we kunnen bedrukken. Zo kunnen we een raamfolie helemaal voor u op maat maken. We folies voor permanent en tijdelijk gebruik. De tijdelijke folie is handig voor reclamecampagnes. Een voorbeeld hiervan is de raamfolie die we bij Het Ravijn in Hellendoorn hebben geplakt.

Raamfolies Het Ravijn

Voorbeelden en raamfolie bestellen

Op de pagina Ons werk kunt u verschillende voorbeelden zien van raamfolie en raambelettering die wij hebben gemaakt. Hebt u een vraag? Of wilt u een opdracht laten uitvoeren? Neem contact met ons op. U kunt bij ons ook terecht voor speciale projecten, zoals de belettering bij De Jong & Laan. Daar hebben we naast raamfolie vilt gebruikt om de ramen mee te beplakken.

Raamfolies De Jong & Laan

0
pvc-vrije folieCarwrap TST