Vlaggen

Met vlaggen kunt u uw bedrijf of organisatie onder de aandacht brengen. Er zijn allerlei soorten vlaggen: rechte vlaggen, baniervlaggen, beachvlaggen, gevelvlaggen, kioskvlaggen (ook wel schuine gevelvlag genoemd), enzovoorts. Welke vlag u nodig hebt, hangt af van uw wensen.

Verschillende soorten vlaggen

Rechte vlaggen zijn zoals de Nederlandse vlag. Deze kunt u aan een staande mast hangen of aan de gevel. Baniervlaggen zijn ook rechthoekig, maar dan hangt de vlag met de lange kant naar beneden. Dit soort vlaggen ziet u vaak bij bedrijven en organisaties en zijn een uitstekende manier om uw naamsbekendheid te vergroten. Baniervlaggen kunnen aan de bovenkant met een houder (tunnel genoemd) worden geleverd. Dit heeft als voordeel dat de vlag dan altijd netjes naar beneden hangt, ook als er weinig wind is.

Vlaggen voor binnen en buiten

Kioskvlaggen hebben aan een kant een schuine hoek. Daardoor hangt de vlag altijd recht naar beneden, zodat uw boodschap goed te lezen is. Dit soort vlaggen ziet u vaak aan de gevel bij winkels en restaurants. Beachvlaggen zijn leverbaar in verschillende vormen en worden aan een losse standaard vastgemaakt. Deze zijn onder andere handig in winkelstraten en op beurzen. Kioskvlaggen en beachvlaggen zijn zowel binnen als buiten te gebruiken.

Wij adviseren u graag

De meeste vlaggen zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Ook kunt u vaak uit meerdere materialen kiezen. Hebt u een vlag nodig? Neem dan contact met ons op. Dan kunnen we aan de hand van uw wensen een passend voorstel maken. Hier kunt u voorbeelden vinden van eerder geleverd werk. Wilt u meer weten over het onderhoud van vlaggen? Lees ons blog De levensduur van vlaggen verlengen doet u zo.

Wanneer mag de vlag uit?

In Nederland mag u alle dagen van het jaar de vlag uithangen. Wel zijn er een paar regels. Zo mag een gehesen vlag nooit de grond raken. Ook het verkeer mag niet gehinderd worden door een vlag. Hoewel het geen verplichting is, wordt aangeraden om de vlag ’s nachts neer te halen. Wilt u hem toch laten hangen, dan is het advies om de vlag te verlichten. Voor Rijksgebouwen gelden andere regels. Deze staan beschreven in de vlaginstructie. U kunt als bedrijf of organisatie deze instructie volgen, maar dat is niet verplicht. Meer informatie over dit onderwerp vindt u op de website Rijksoverheid.nl.

Meer weten over vlaggen?    Offerte aanvragen voor een specifiek product?

    Vraag online een offerte aan, neem telefonisch contact met ons op via 0546 – 53 95 54, of bezoek onze showroom met de vele voorbeelden van lichtreclame, beursproducten, reclamezuilen en nog veel meer.

    0