Raamfolie en raambelettering

Raamfolie en raambelettering kunt u om meerdere redenen gebruiken. Raamfolie gebruikt u bijvoorbeeld om te isoleren of zonlicht te weren. Met raamfolie kunt u ook inkijk tegengaan of zorgen voor extra veiligheid. Raambelettering gebruikt u meestal om reclame te maken of uw pand te verfraaien. Een combinatie van beide is ook mogelijk. Raamfolie wordt daarnaast veel gebruikt voor een raambelettering.

Zon-, uv- en warmtewerende raamfolie

Er zijn verschillende folies waarmee u zon, uv-straling en/of warmte tegen kunt houden. Je hebt een doorzichtige folie die een isolerende werking heeft. Met deze folie kunt u hetzelfde effect bereiken als met dubbel glas of een voorzetraam. Handig als u op uw gas- en energierekening wilt besparen. Folies die zonlicht en uv-straling tegenhouden zorgen voor een aangename binnentemperatuur. Dit verhoogt de productiviteit van u en uw personeel. Bovendien kunt u op uw energierekening besparen, omdat u de airconditioning minder hoeft te gebruiken. De folies zijn verkrijgbaar in verschillende gradaties qua lichtdoorlaatbaarheid.  Er zijn ook folies die helemaal verduisterend werken. Echter, kunt u dan niet meer naar buiten kijken.

Raamfolie om doorkijk tegen te gaan

Er zijn verschillende folies waarmee u inkijk kunt voorkomen. Dit soort folies zijn zowel handig in huis als op de werkplek als u extra privacy wil creëren. Je hebt melkglasfolie (ook wel etched-glass of frosted folie genoemd), gezandstraalde folie en spiegelende folie. Melkglas laat wel licht door, maar u kunt er niet doorheen kijken. Gezandstraalde folie lijkt op melkglas, maar bevat een korrel. Daardoor heeft het een ietwat chiquere uitstraling. Bij spiegelende folie kan men niet van buiten naar binnen kijken, maar u kunt wel van binnen naar buiten kijken. Deze folie heeft als nadeel dat als het donker wordt en u doet de lampen de werking omgedraaid wordt. Dit soort folies worden ook veel gebruikt voor raambelettering, waarbij deze bijvoorbeeld bedrukt wordt of waarbij er teksten uitgespaard worden. Bij Ons werk vindt u hier verschillende voorbeelden van.

Het nut van veiligheidsfolie

Veiligheidsfolie zorgt er voor dat als een raam om wat voor reden dan ook breekt, het glas bij elkaar blijft. Omdat je bij breuk geen last hebt van rondvliegend glas, wordt dit onder andere op scholen en kinderdagverblijven gebruikt. De folie gaat ook vandalisme en inbraak tegen. Voor inbrekers is het lastiger om een gat te maken in een raam. Daarom wordt dit type folie ook wel anti-inbraakfolie of inbraakwerende folie genoemd.

Pand verfraaien of reclame maken

Raambelettering is leverbaar in allerlei kleuren. Dat soort belettering laat wel licht door en houdt inkijk ook enigszins tegen. Toch wordt het met name voor decoratie gebruikt. De kleur die je er op plakt, beïnvloed namelijk hoe je de wereld buiten ziet. Raamfolie en raambelettering kunt u ook gebruiken om reclame te maken. De meeste folies die aan bod zijn gekomen kunnen worden bedrukt. Ook is het vaak mogelijk om letters, cijfers en/of symbolen uit te snijden. Zo slaat u twee vliegen in een klap.

Meer informatie en raamfolie en raambelettering bestellen

Onze raamfolies en raambelettering zijn zelfklevend. Het plakken van raamfolie en raambelettering vergt enige behendigheid. Vandaar dat u dat door ons kunt laten doen. Sommige folies en belettering zijn binnen en buiten te gebruiken. Andere zijn alleen geschikt voor binnen. Op HR++glas kan soms geen folie of belettering geplakt worden, omdat de folie en belettering thermische breuken kan veroorzaken. Hebt u advies nodig? Wij helpen u graag. U kunt ons bereiken via info@jazet.nl of 0546 – 53 95 54. Wilt u meer weten over het blinderen van autoruiten? Bezoek dan de pagina Autobelettering & blindering. Voorbeelden van raamfolie en raambelettering die wij geleverd hebben, vindt u bij Ons werk. Op ons blog vindt u ook nog een aantal artikelen over raamfolie:

Meer weten over raamfolie?    Offerte aanvragen voor een specifiek product?

    Vraag online een offerte aan, neem telefonisch contact met ons op via 0546 – 53 95 54, of bezoek onze showroom met de vele voorbeelden van lichtreclame, beursproducten, reclamezuilen en nog veel meer.

    0