Fotobehang (Airtex, SanoTex, WalltexPro)

Bij Jazet Sign & Print kunt u terecht voor verschillende soorten fotobehang. Wij verkopen drie verschillende soorten fotobehang: Airtex, SanoTex en WalltexPro. Het verschil tussen fotobehang en gewoon behang is dat fotobehang wordt gemaakt van een fijn geweven polyesterdoek, waarop een afbeelding en/of tekst kan worden geprint met uv-inkt.

Voordelen fotobehang

Fotobehang heeft verschillende voordelen. Zo worden de prints door de fijne structuur van de materialen haarscherp afgebeeld en komen de kleuren goed tot zijn recht. Ook is dit behang leverbaar als een stuk, waardoor u geen last heeft van naden. Daarnaast kreuken en scheuren de materialen niet, waardoor u het kunt hergebruiken. De materialen zijn krasvast, brandwerend en vuil- en waterafstotend. Vandaar dat deze soorten wandbekleding ook zeer geschikt zijn voor zakelijke doeleinden in bijvoorbeeld ziekenhuizen, kantoren, restaurants en winkels. Ook kunnen ze gebruikt worden voor decors en beurstoepassingen, aangezien ze op een houten frame gespannen kunnen worden.

Wat is Airtex?

De achterzijde van Airtex is lichtgrijs (greyback genoemd). Daardoor kunt u dit materiaal over allerlei kleuren ondergronden plakken, zonder dat deze doorschijnen. Ook kunt u het plakken op een ondergrond die uit meerdere kleuren bestaat. Airtex heeft een matte, satijnen uitstraling en een licht gestructureerde toplaag, die gemaakt is van pvc.

Wat is SanoTex?

De achterzijde van SanoTex is dekkend grijs. Daardoor komen de kleuren van de print extra fraai tot zijn recht en zijn de witte gedeeltes in een afbeelding ook echt wit. Om er voor te zorgen dat de kleuren mooi uitkomen is het belangrijk dat de ondergrond waarop geplakt wordt niet te veel contrast heeft. SanoTex heeft een pvc-vrije toplaag, waardoor het materiaal volledig recyclebaar is.

Wat is WalltexPro?

WalltexPro heeft een textiellook toplaag, waardoor dit behang een warme uitstraling heeft. Ook reflecteert de toplaag geen licht. Daardoor is dit materiaal zeer geschikt voor ruimtes waar veel daglicht binnenvalt. WalltexPro heeft een pvc-vrije toplaag, waardoor het materiaal volledig recyclebaar is.

Akoestisch behang

Behalve fotobehang hebben we ook akoestisch behang. Dit heet MultiTexPro. Net als bij fotobehang kunt u hier een foto en/of tekst op laten drukken. Het verschil met gewoon fotobehang is dat MultiTexPro zorgt voor een betere akoestiek in een ruimte en tevens isolerend en egaliserend is. Meer informatie over dit materiaal vindt u op de pagina Akoestisch behang.

Fotobehang bestellen en monteren

Zoals u ziet, hebben alle materialen zo hun voordelen. Daarom hangt het af van uw situatie welk materiaal u het beste kunt nemen. Wilt u hier advies over? Of wilt u behang laten maken? Neem contact met ons op. Wilt u voorbeelden zien? Bekijk dan projecten die we eerder gedaan hebben. Wij kunnen het behang ook voor u plakken.

Meer weten over fotobehang?    Offerte aanvragen voor een specifiek product?

    Vraag online een offerte aan, neem telefonisch contact met ons op via 0546 – 53 95 54, of bezoek onze showroom met de vele voorbeelden van lichtreclame, beursproducten, reclamezuilen en nog veel meer.

    0