Akoestische panelen 

Ook voor akoestische panelen kunt u bij Jazet Sign & Print terecht. Kantoortuinen zijn tegenwoordig helemaal hip. Toch hebben die een groot nadeel: geluidsoverlast van pratende collega’s. Hier is een oplossing voor: dat zijn akoestische panelen.  

Fijner werkklimaat met akoestische panelen

Akoestische wandpanelen zorgen er niet alleen voor dat geluidsoverlast in een ruimte minder wordt. Ze zorgen ook voor een fijner werkklimaat. Door een stillere werkomgeving ervaren mensen minder irritatie en zijn ze minder snel vermoeid. Dit leidt weer tot een hogere productiviteit. Overigens is de term akoestische wandpanelen ietwat misleidend, want ze hoeven niet per se aan de muur opgehangen te worden. Wij kunnen ook panelen leveren die u als roomdivider of deskdivider neer kunt zetten of die aan het plafond bevestigd kunnen worden.

Hoe werken akoestische panelen?

Geluidsabsorberende panelen zorgen ervoor, zoals de naam al aangeeft, dat het geluid door de panelen wordt opgenomen. Als u een akoestisch paneel wilt bestellen, kunt u bij ons uit twee typen kiezen: basic & premium. De basic is alleen geschikt voor aan de muur, omdat er luchtspouw van twee centimeter gecreëerd moet worden om het geluid goed op te vangen. Bij de premium is een luchtspouw niet nodig, omdat het frame dikker is. Daardoor is er aan de achterkant ruimte voor een extra laag akoestisch materiaal.

Absorptiewaarde akoestisch wandpaneel

Niet alle geluiden worden even goed geabsorbeerd door akoestische panelen. Zo worden hoge tonen makkelijk opgenomen dan lage tonen. Met een cijfer tussen de 0 en 1 wordt aangegeven hoeveel geluid wordt geabsorbeerd. Bij de basic panelen is dat 0,65. Bij de premium panelen is dat 0,9. Wij verkopen ook peesdoeken die geluidsabsorberend zijn, maar die hebben minder effect. Bij peesdoeken ligt de absorptiewaarde tussen de 0,35 en 0,45, afhankelijk van het soort materiaal dat er gebruikt wordt.

Andere eigenschappen geluidsabsorberende panelen

Het basic paneel is 3 centimeter dik, het premium paneel 4,2 centimeter. Het basic paneel is verkrijgbaar in wit en zwart, het premium paneel alleen in het zwart. Bij beide panelen voldoet de akoestische vulling aan de brandklasse B/S1/D0. Ook is de toplaag brandvertragend. Daarnaast is het akoestisch materiaal gemaakt van gerecyclede spijkerbroeken. Daardoor zijn de panelen ook nog milieuvriendelijk. De minimale grootte is 20 x 20 centimeter. De maximale maat is 160 x 230 centimeter. De panelen kunnen bedrukt worden met een print naar keuze, dus u kunt ze helemaal personaliseren.

Roomdividers en deskdividers

De maximale maat voor roomdividers is 125 x 230 centimeters. Ook is het mogelijk om meerdere roomdividers aan elkaar te koppelen. De roomdividers kunnen worden geleverd op een vaste standaard of op wieltjes. Voor deskdividers is de maximale maat 80 x 230 centimeters. De minimale maten van de room- en deskdividers is hetzelfde als bij de wandpanelen. Room- en deskdividers kunnen aan beide kanten bedrukt worden en hebben een absorptiewaarde van 0,7.

Ook geschikt voor andere ruimtes

Geluidsabsorberende panelen zorgen niet alleen in kantoortuinen voor een fijner werkklimaat. Ook in andere ruimtes waar veel mensen bij elkaar zijn, zoals restaurants, zalencentra, musea en scholen, kunnen ze helpen geluidsoverlast te verminderen. In theaters en muziekcentra kunnen ze bijdragen aan een betere akoestiek. Een akoestisch paneel kan niet buiten of in een vochtige ruimte worden gebruikt.

Room- & deskdividers en akoestische panelen goedkoop bestellen

Bent u op zoek naar een akoestisch wandpaneel voor een aantrekkelijke prijs? Of wilt u een of meerdere room- of deskdividers bestellen? Neem dan contact op met een van onze medewerkers. De frames worden als een geheel geleverd, zodat ze alleen nog opgehangen of neergezet hoeven te worden. Dit kunnen onze monteurs voor u doen. Op de pagina Ons werk kunt u een aantal voorbeelden zien van akoestische panelen.

Meer weten over akoestische panelen?    Offerte aanvragen voor een specifiek product?

    Vraag online een offerte aan, neem telefonisch contact met ons op via 0546 – 53 95 54, of bezoek onze showroom met de vele voorbeelden van lichtreclame, beursproducten, reclamezuilen en nog veel meer.

    0