Verschillende materialen peesdoek

 In Beursproducten, Overige producten

Bij ons kunt aluminium textielframes met peesdoek bestellen. Als u zo’n doek wilt bestellen, kunt u uit meerdere materialen kiezen. In dit blog zetten we die voor u op een rij:

  • Dekostof;
  • Decotex UV;
  • Structex;
  • Samba Backlit;
  • Blackback;
  • Theater.

Dekostof: meest gebruikte materiaal

Dekostof is een helder witte, matte stof met een fijne structuur. Het doek absorbeert het licht in plaats van het te weerkaatsen, waardoor de prints haarscherp zijn. Doordat er gebruik gemaakt wordt van sublimatiedruk trekken de kleuren in het weefsel en kan het doek zelfs gewassen (30 graden) en gestreken worden (laagste stand). Overigens is het materiaal uit zichzelf al kreukherstellend. Dit is handig als u het moet vervoeren. U kunt het doek dan gewoon oprollen. Door deze eigenschappen wordt Dekostof het vaakst gebruikt voor het maken van een peesdoek. De maximale printbreedte is 307 centimeter. Zoekt u een vergelijkbaar doek in een grotere maat, dan is Decotex een goed alternatief.

Decotex UV: ideaal voor grote doeken

Het materiaal van Decotex UV is net als Dekostof mat, met een lichte structuur. Alleen wordt het doek met uv-print bedrukt. Daardoor krijgt u krachtige kleuren en een haarscherpe print. Net als Dekostof absorbeert het licht en is het kreukherstellend. Hetgeen juist bij grote doeken erg handig is, omdat u ze dan ook gemakkelijk kunt vervoeren. De maximale maat is 496 centimeter.

Structex heeft een geluiddempend effect

Structex is een gestructureerde stof van een zwaardere kwaliteit, dat een naturelle look heeft. Net als Dekostof wordt de stof met sublimatiedruk bedrukt. Daardoor kunt u deze stof ook wassen en strijken. Door de gestructureerde stof is het materiaal uit zichzelf geluiddempend. Daardoor is bij deze stof akoestisch schuim niet nodig. De maximale breedte is 302 centimeter.

Samba Blacklit meest geschikt voor verlichting

Samba Blacklit is een doek met een fijne structuur. Het is ook het dunste doek van alle soorten. Als u ledverlichting achter uw peesdoek wilt, is dit materiaal de beste optie. Dit materiaal wordt met uv-print bedrukt. In combinatie met de ledverlichting krijgt u heldere en scherpe kleuren. Het materiaal is net als de andere materialen kreukvrij. Ook is het water- en vuilafstotend, waardoor het minder snel vies wordt. De maximale breedte is 494 centimeter.

Blackback blokkeert juist licht

Waar Samba Blacklit licht doorlaat, houdt Blackback juist licht tegen. De achterkant van het materiaal is voorzien van een zwarte coating, waardoor er geen zon of kunstlicht door het materiaal kan schijnen. Zo hebt u geen last van hinderlijke lichtinval van bijvoorbeeld een raam. Ook is Blackback handig als het doek voor een muur komt te hangen dat veel oneffenheden of kleurcontrast bevat. Bij Dekostof kan de muur iets doorschijnen. Bij Blackback heeft u daar geen last van en is uw print altijd perfect zichtbaar. Blackback is een matte stof met een fijne structuur. Het materiaal wordt bedrukt met uv-inkten en de maximale breedte is 496 centimeter.

Theater: alternatief voor Blackback

Theater heeft dezelfde werking als Blackback. Er is een belangrijk verschil: de achterkant is wit in plaats van zwart. Bij beurzen is het vaak verplicht om doeken met een witte achterkant te gebruiken. Vandaar dat dit een goed alternatief is voor blackback. Dat het materiaal toch licht tegenhoudt, komt doordat het een zwarte tussenlaag heeft. Andere kenmerken van Theater zijn dat het een matte structuur heeft, die waterafstotend is. De maximale breedte is 496 centimeter. De stoft wordt met uv-print gedrukt.

Meer informatie en peesdoeken bestellen

In het blog Bestel uw aluminium textielframes met peesdoek bij ons vindt u meer informatie over de verschillende frames die wij kunnen leveren, wat de voordelen van peesdoeken zijn en waarvoor u deze kunt gebruiken. Wilt u een peesdoek bestellen? Neem contact met ons op door een e-mail te sturen naar info@jazet.nl of bel op werkdagen naar 0546 – 53 95 54.

0
Aluminium frames met peesdoekZomerartikelen