Bestel uw aluminium textielframes met peesdoek bij ons

 In Beursproducten, Overige producten

Aluminium textielframes met peesdoek is een van de vele producten die u bij ons kunt bestellen. Maar wat is dat nu? De naam peesdoek komt van de bevestiging waarmee de doeken aan het frame worden bevestigd. Dit gebeurt door middel van een siliconen pees. Daardoor zijn de doeken gemakkelijk in het frame te bevestigen en heeft u geen gereedschap nodig. Dat maakt het verwisselen van doeken erg gemakkelijk. Zo hoeft u niet steeds een nieuw frame te bestellen als u een andere opdruk wilt.

Verschillende materialen peesdoek

Als u een peesdoek wilt laten maken, kunt u zes verschillende materialen kiezen:

 • Dekostof;
 • Decotex UV;
 • Structex;
 • Samba Backlit;
 • Blackback;
 • Theater.

Andere voordelen aluminium textielframes met peesdoek

Alle peesdoeken zijn moeilijk ontvlambaar en brandvertragend, waardoor ze voldoen aan de veiligheidseisen (B1-certificering). Een aantal materialen zijn waterafstotend. Toch zijn peesdoeken alleen geschikt voor indoor. U kunt ook dubbelzijdige frames laten maken.

Verlichting toevoegen aan peesdoeken

U kunt peesdoeken ook verlichten, zodat uw boodschap nog beter opvalt. Dit kan met losse spots of met ledverlichting. Kiest u voor ledverlichting, dan wordt de verlichting achter het doek aangebracht. Op die manier wordt het een soort lichtbak. Wel moet het frame en het type doek geschikt zijn voor ledverlichting. Voor ledverlichting kunt u het beste het materiaal Samba Backlit gebruiken.

Waar kunt u frames met peesdoek voor gebruiken?

De mogelijkheden van aluminium textielframes met peesdoek zijn eindeloos. U kunt ze in allerlei ruimtes gebruiken. Denk aan restaurants, winkels, showrooms, kantoren, vergaderzalen, enzovoorts. Ook worden ze vaak gebruikt bij beursstands. Peesdoeken worden vaak gebruikt om reclame te maken. Doordat u de doeken kunt verwisselen, kunt u uw reclame-uitingen gemakkelijk aanpassen. Ook kunt u de doeken gebruiken om ruimtes aan te kleden. Zo worden peesdoeken bijvoorbeeld gebruikt om podia aan te kleden. Ook kunt u ze in uw interieur gebruiken. Peesdoeken kunt u aan een muur of het plafond hangen. Ook is het mogelijk ze vrijstaand te plaatsen.

Akoestiek verbeteren met peesdoeken

Peesdoeken hebben nog een voordeel. U kunt er de akoestiek in een ruimte mee verbeteren. Dit heeft meerdere pluspunten. Mensen worden beter verstaanbaar. U hebt minder last van hinderlijke galm en het verbetert de werkprestaties van uw personeel. Als u een peesdoek zoekt om de akoestiek mee te verbeteren, kunt u als materiaal Structex nemen of akoestisch schuim achter het doek laten aanbrengen.

Peesdoek bevestigen

Verschillende soorten aluminium textielframes

Textielframes zijn verkrijgbaar in de kleuren wit, zwart en zilver. U kunt kiezen uit vijf verschillende diktes:

 • 19 millimeter;
 • 27 millimeter;
 • 44 millimeter;
 • 55 millimeter;
 • 80 millimeter.

Niet alle frames kunnen overal voor gebruikt worden:

 • Frames van 19 millimeter dik zijn alleen geschikt voor ophanging aan de muur.
 • Frames van 27 millimeter dik kunnen zowel horizontaal als verticaal aan de muur worden opgehangen. Ook kunnen deze horizontaal aan het plafond worden opgehangen. Vandaar dat deze dikte veel uitgekozen wordt.
 • Frames van 44 millimeter dik kunnen aan beide kanten worden voorzien van een doek. Daarnaast kunnen ze verticaal aan het plafond worden opgehangen en vrijstaand worden gebruikt.
 • Frames van 55 millimeter worden gebruikt als u ledverlichting achter het doek wilt hebben. Op een Dibond-achterplaat worden ledstips gemonteerd. Deze plaat wordt achter het frame vastgemaakt. Zo krijgt u een optimale lichtverspreiding.
 • Frames van 80 millimeter zijn extra stevig. Frames van deze diktes kunnen worden opgehangen en vrijstaand gebruikt. Ook zijn ze geschikt voor dubbelzijdig gebruik.

Meer info en aluminium textielframes bestellen

Wilt u uw peesdoeken ophangen, dan kunnen wij er ophangsystemen bij leveren. Wilt u een doek vrijstaand plaatsen, dan kunnen wij voeten bij het frame leveren. Uiteraard kunnen wij de montage ook voor u doen. Wilt u aluminium textielframes met peesdoek bestellen? Neem contact met ons op. Volgende week geven we in een blog meer uitleg over de verschillende materialen en welke het meest geschikt is voor een bepaalde toepassing. Wilt u weten wanneer dat blog online komt? Volg ons op Facebook of LinkedIn. Zo bent u altijd op de hoogte van het laatste nieuws.

0
relatiegeschenken voor beurzen en evenementen