Gevelreclame en lichtreclame

Gevelreclame en lichtreclame zijn erg belangrijk als het gaat om de uitstraling van uw bedrijf of organisatie. Uw bedrijfspand is namelijk het aanzicht van uw zaak. Daarom moet uw gevelreclame en lichtreclame herkenbaar zijn en opvallen. Bij Jazet Sign & Print hebt u de keus uit allerlei mogelijkheden. Hebt u advies nodig? Wij helpen u graag.

Verschil gevelreclame en lichtreclame

Gevelreclame is onder te verdelen in reclame met verlichting (lichtreclame) en zonder verlichting. Door met verlichting te werken, zijn uw reclame-uitingen ook ’s nachts goed zichtbaar. Wij kunnen verschillende soorten gevelreclame leveren:

 • reclameborden;
 • freesteksten;
 • doosletters;
 • lichtbakken;
 • neonletters;
 • spandoeken;
 • belettering.

U kunt reclameborden en freesteksten belichten met een lichtkoof, spots of verstralers. Bij doosletters kunt u kiezen voor onverlichte of verlichte letters. Wilt u uw spandoek belichten, dan kan dat met losse verlichting of via een doeklichtbak. Verderop in dit artikel leggen we uit wat dat is.

Reclameborden en freesteksten

Wilt u een reclamebord? Dan kunt u uit verschillende materialen kiezen. Op de pagina Reclameborden en reclamezuilen vindt u daar meer informatie over. Freesteksten zijn letters die uitgesneden worden uit hard materiaal, zoals kunststof of metaal. Hierdoor krijgt u een 3D-effect. Dit type gevelreclame kunt u gebruiken voor teksten en/of cijfers. Ook logo’s en symbolen zijn soms mogelijk. Freesteksten kunt u direct op een muur laten aanbrengen of iets van de muur af. Dan wordt deze bevestigd met afstandsteuntjes. Wij kunnen freesteksten leveren in diverse kleuren. Ook kunt u kiezen voor een bepaalde look, zoals gepolijst of geborsteld.

Onverlichte en verlichte doosletters

Doosletters worden gemaakt van aluminium, acrylaat of rvs. Net als freesteksten zijn ze leverbaar in allerlei kleuren en met een bepaalde uitstraling. Als u doosletters met verlichting wilt, kunt u kiezen uit tl-licht, pl-licht, neonverlichting en led-verlichting. Omdat led de laatste jaren steeds goedkoper is geworden, wordt daar vaak voor gekozen. Hebt u nog doosletters met tl-verlichting? Dan kan u wellicht geld besparen door uw oude verlichting te vervangen door led-lampen. Wij adviseren u daar graag over. Bij doosletters kunt u kiezen voor directe en indirecte verlichting. Bij indirecte verlichting wordt de muur achter de letters verlicht. Naast letters en cijfers zijn doosletters ook te gebruiken voor bepaalde symbolen en logo’s. Daarnaast is het mogelijk om een frame te laten maken met daarop losse peertjes. Dit geeft een wat ouderwets karakter.

Verschillende soorten lichtbakken

Lichtbakken zijn vaak vierkant of rechthoekig. Toch zijn andere vormen, zoals rond, ovaal en driehoek ook mogelijk. Er zijn verschillende soorten lichtbakken:

 • enkelzijdig;
 • dubbelzijdig;
 • kubus;
 • dialichtbak;
 • doeklichtbak.

Bij een enkelzijdige lichtbak, hebt u aan een kant licht. Dit soort bakken wordt vaak met de lange kant aan een muur of op een gebouw geplaatst. Dubbelzijdige bakken geven aan beide zijdes licht, waardoor u aan beide kanten de reclame ziet. Dit is bijvoorbeeld handig in een winkelstraat. Wilt u aan alle kanten licht? Neem dan een kubusbak. Bij een dialichtbak is de de afbeelding en/of tekst in diapositief. Daardoor zijn alleen de letters en/of logo verlicht.

Neonletters

Neonletters is vergeleken met andere lichtreclame een ouderwetse techniek. Toch wordt het juist daarom nog toegepast. Het geeft een nostalgische sfeer. Neonletters worden nog steeds handgemaakt. De letters worden op de ouderwetse manier geblazen. Omdat het handgemaakt is, zijn allerlei kleuren en lettertypes mogelijk. Ook kunnen er meerdere kleuren in een ontwerp worden gebruikt. Behalve letters zijn ook cijfers en andere figuren mogelijk. Ook is het mogelijk om de letters te laten knipperen of te dimmen.

Doeklichtbakken en spandoeken

Bij een doeklichtbak is de afdekplaat vervangen door een lichtdoorlatend doek. Dit doek kan bedrukt worden. Een doek kan makkelijker worden vervangen. Dat is bijvoorbeeld handig in winkels en showrooms. Een ander voordeel is dat het naadloos is. Doordat het doek storm en vandalismebestendig is, is het zowel geschikt voor binnen als buiten. U kunt er ook voor kiezen om een gewoon spandoek aan de gevel te maken of op te hangen. Daarover vindt u meer informatie op de pagina Spandoeken.

Belettering

Het is ook mogelijk om een gevel te beplakken met vinyl. We kunnen gekleurde vinylfolie gebruiken of een afbeelding en/of tekst in full colour afdrukken op wit of transparant vinyl. Op deze manier kunnen we bijvoorbeeld een bestaande gevelreclame aanpassen. Als de ondergrond waarop geplakt moet worden niet meer voldoet, kunnen wij deze ook voor u vervangen.

Gevelreclame en lichtreclame bestellen

Zoals u ziet, zijn er verschillende mogelijkheden als u op zoek bent naar gevelreclame en/of lichtreclame. Wilt u advies? Neem contact met ons op. Indien nodig, kunnen wij de gevel- of lichtreclame voor u monteren. Houd er rekening mee dat u in de meeste gevallen een vergunning nodig hebt. Op de website Ondernemersplein.nl vindt u daar meer informatie over. Wij kunnen deze vergunning ook voor u regelen. Bij Ons werk kunt u projecten zien die wij eerder gerealiseerd hebben.

Meer weten over gevel- en lichtreclame?  Offerte aanvragen voor een specifiek product?

  Vraag online een offerte aan, neem telefonisch contact met ons op via 0546 – 53 95 54, of bezoek onze showroom met de vele voorbeelden van lichtreclame, beursproducten, reclamezuilen en nog veel meer.

  0