De levensduur van vlaggen verlengen doet u zo

 In Vlaggen

Vlaggen en banieren die in weer en wind hangen slijten. Dit is normaal. Toch kunt u de levensduur van vlaggen verlengen. Het belangrijkste is om uw vlaggen te strijken als het hard waait. Door de harde wind heeft het doek veel te lijden. Bovendien kan uw vlaggenmast er door beschadigen. Het advies is om uw vlaggen te strijken bij een windsterkte van zeven Beaufort of hoger.

Hoe hard waait het bij zeven Beaufort?

Zeven Beaufort is 50 tot 61 kilometer. Het KNMI hanteert voor deze sterkte de term hard. Weet u de exacte windsterkte niet? Kijk dan naar buiten. Staan de vlaggen strak en bewegen niet alleen de takken, maar ook de bomen? Dan is het tijd om uw vlaggen te strijken. Zit u aan zee? Haal dan uw vlaggen naar beneden als er beginnende schuimstrepen op het water komen. Ook als er sprake is van veel windstoten is het verstandig om uw vlaggen te strijken.

Andere factoren die slijtage veroorzaken

Behalve wind zijn er ook andere zaken die invloed hebben op de levensduur van vlaggen. Dat zijn:

  • De hoogte van uw mast.
  • Of er bomen of muren in de buurt staan.
  • Hoe vervuilt de lucht is.
  • Of er zout in de lucht zit.
  • De hoeveelheid zonlicht die er op schijnt.

U kunt hier niet veel aan doen. Wat u wel kunt doen, is uw vlaggen ’s avonds naar beneden halen. Zo heeft u langer plezier van uw vlaggen.

Wat doen wij om de levensduur van vlaggen te verlengen?

Standaard maken wij onze vlaggen van 3-draads glanspolyester. Dit materiaal is licht van gewicht en toch sterk. Daarnaast is het wasbaar en ziet u de print zowel aan de voor- als achterzijde. We kunnen de vlag zomen. Het voordeel hiervan is dat uw vlag dan beter bestand is tegen wind. Indien gewenst kunnen we ook een tunnel toevoegen, zodat u vlag mooier strak hangt. Bij de foto hieronder ziet u vlaggen met tunnel. Wilt u liever een ander materiaal of een andere afwerking? Geef dat dan aan bij het bestellen.

Vlaggen Preston Palace

Zou kunt u bij ons vlaggen bestellen

Zijn uw vlaggen aan vervanging toe? Of wilt u vlaggen laten maken? Stuur een e-mail naar info@jazet.nl of neem telefonisch contact op via 0546 – 53 95 54. (We zijn op werkdagen bereikbaar van 8 tot 17 uur.) Bij Ons werk kunt u enkele voorbeelden zien van vlaggen die wij gemaakt hebben. Op de pagina Vlaggen vindt u meer algemene informatie. Indien nodig kunnen wij ook controleren of uw vlaggenmast nog aan alle eisen voldoet. Geef dit aan als u uw vlaggen bestelt.

0
artikelen herfst