Nog groter kleurenbereik met nieuwe full colour printers

 In Autobelettering, Carwrapping, Raamfolie, Stickers

Wij hebben twee nieuwe full colour printers aangeschaft. Dit heeft als voordeel dat wij PMS-kleuren nog beter kunnen benaderen. Dit is handig als u bij ons een carwrap of autobelettering wilt laten uitvoeren. Ook voor ander full colour printwerk, zoals raamfolie, raambelettering en stickers, is dit een voordeel. Voordat we daar dieper op ingaan, eerst een korte uitleg over verschillende kleurmodellen.

Welke kleurmodellen zijn er?

Er zijn drie kleurmodellen. Voor drukwerk kunnen CMYK-kleuren en PMS-kleuren gebruikt worden. De afkorting CMYK staat voor Cyaan, Magenta, Yellow en Key (zwart). PMS staat voor Pantone Matching System. Dit is een kleurmodel dat is ontwikkeld door het bedrijf Pantone. Dit bedrijf heeft ruim 1100 kleuren vastgelegd, waarbij elke kleur zijn eigen nummer heeft. Dit heeft als voordeel dat de kleuren van uw printwerk overal altijd hetzelfde zijn. Naast deze kleurmodellen zijn er nog RGB-kleuren. De afkorting RGB staat voor rood, groen en blauw. RGB-kleuren zijn beeldschermkleuren en daarom niet geschikt voor drukwerk.

CMYK-kleuren

Voor- en nadelen CMYK- en PMS-kleuren

Als er geprint wordt met CMYK-kleuren, wordt de kleur van uw printwerk opgebouwd uit deze vier kleuren. Echter, dit is een benadering van PMS-kleuren. Bestaat uw huisstijlkleur uit een PMS-kleur, dan kan er een kleurverschil zijn tussen de met CMYK-geprint folie en uw huisstijlkleur. Dan vraagt u zich wellicht af waarom niet al het printwerk met PMS-kleuren wordt gedaan. Dat komt omdat PMS-kleuren standaard kleuren zijn. Als drukker moet je daarom veel meer kleuren op voorraad hebben dan als je CMYK-kleuren gebruikt. Vandaar dat drukpersen en printers meestal werken met CMYK, ook wel full colour of vierkleurendruk genoemd.

Onze nieuwe printers gebruiken negen kleuren

Wij drukken ook met CMYK, alleen werken onze nieuwe printers met negen kleuren in plaats van vier. Naast de standaard CMYK-kleuren hebben wij ook nog de volgende kleuren: lichtmagenta, lichtcyaan, lichtzwart, rood en oranje. Deze vijf extra kleuren ondersteunen de standaard CMYK-kleuren, waardoor we een nog groter kleurbereik hebben dan we al hadden. Dit heeft als voordeel dat als u een bepaalde kleur als huisstijlkleur heeft wij deze nog beter kunnen benaderen. Een ander voordeel van onze nieuwe printers is dat wij een groot vlak egaal kunnen printen zonder dat we last hebben van strepen (ook wel banding genoemd). Wilt u meer weten over onze nieuwe printers? Neem contact met ons op.

Voordelen carwraps en autobelettering

Bij een carwrap en autobelettering kunnen we twee soorten wrapfolies gebruiken. We kunnen een op standaard wrapfolie leveren of wrapfolie full colour bedrukken. Nu we door onze nieuwe printers PMS-kleuren nog beter kunnen benaderen, wordt uw carwrap of autobelettering nog mooier. Een voorbeeld hiervan is de carwrap van Transport Service Terschelling (TST). De huisstijlkleur van TST is turquoise. Dit is Pantone 3145. Deze kleur is wel leverbaar als standaard snijfolie, maar niet als standaard wrapfolie. Wrapfolie op kleur laten maken door de fabrikant is behoorlijk prijzig. Doordat wij met onze nieuwe printers PMS-kleuren nog beter kunnen benaderen én kleuren egaal kunnen printen (volvlak printen), is dit niet meer nodig. We kunnen het immers zelf. Wilt u ook uw bedrijfsauto’s laten wrappen of beletteren? Neem contact met ons op.

Carwrap Transport Service Terschelling

Voordelen andere producten

Carwraps en autobeletteringen zijn niet de enige producten waarbij we gebruik maken van full colour bedrukte folie. Ook bij raamfolie en raambelettering kunnen we full colour folies gebruiken. Dit hangt af van uw wensen. Zo hebben we ook zon-, uv- en warmtewerende folies en folies waarmee u inkijk kunt voorkomen. Raamfolie en raambelettering wordt echter ook gebruikt om bedrijfspanden mee te verfraaien en reclame te maken. Voor dat laatste gebruiken we meestal full colour bedrukte folies. Deze kunnen wij nu ook met onze nieuwe printers bedrukken. Ook de meeste stickers die wij leveren kunnen we met deze nieuwe printers drukken. Wel zijn er een paar uitzonderingen, zoals stickers op rol en doming stickers. Deze worden met een andere methode geprint. Hebt u een vraag over onze nieuwe printers? Of wilt u een opdracht laten uitvoeren? Neem contact met ons op.

Raamfolie Diezit

©Foto’s: Pixabay.com & Jazet Sign & Print.

0
Trends carwrapping