Ga voor groen met onze pvc-vrije folie

 In Autobelettering, Bewegwijzering, Carwrapping, Gevelreclame, Raamfolie, Stickers

We krijgen steeds vaker de vraag of we ook milieuvriendelijke folie hebben. Het antwoord op deze vraag is: ja. Wij hebben tegenwoordig pvc-vrije folie in ons assortiment. In dit blog leest u er meer over.

Milieuvriendelijke folie is pvc-vrije folie

PVC-vrije folie is beter voor het milieu. De milieuvriendelijke folie die wij in ons assortiment hebben is geschikt voor bijna alle toepassingen en ondergronden, zoals muren, ramen, deuren, vloeren, displays en signs. De folie kan ook op licht gebogen ondergronden worden geplakt, waardoor die bijvoorbeeld ook geschikt is voor bepaalde autobelettering en gedeeltelijke carwraps. De folie is geschikt voor binnen en buiten en voldoet aan brandveiligheidsnormen, waardoor deze ook in de transportsector gebruikt kan worden. Deze folie hebben we bij Preston Palace gebruikt voor de windroos bij de ingang (zie foto bovenin).

pvc-vrije folie

Beste kwaliteit en toch betaalbaar

Onze milieuvriendelijke folie is de beste in zijn klasse als het gaat om vervormbaarheid en duurzaamheid. Ook is de printkwaliteit uitstekend. De folie kan hogere temperaturen aan dan andere folies. Ook scheurt die minder snel. Daardoor is de folie makkelijker en sneller aan te brengen én te verwijderen, mocht u na verloop van tijd iets anders willen. De kans op luchtbellen bij het plakken is minimaal door de speciale lijm die gebruikt wordt. En dat alles voor een betaalbare prijs. Wat wilt u nog meer.

Voor permanente en tijdelijke toepassingen

De pvc-vrije folie is leverbaar in wit en transparant. De folie kan worden geleverd met een permanente en een removable lijmlaag. Removable lijm is handig als u de folie wilt gebruiken voor een tijdelijke toepassing, dan wel actie. Zo hebben we een keer tijdelijke stickers gemaakt voor de gemeente Almelo. Ook hebben we voor Brezan een keer een tijdelijke autobelettering gedaan en voor Kiwanis een tijdelijke wrap.

Stickers gemeente Almelo

Milieuvriendelijk laminaat en inkt

Onze pvc-vrije folie wordt standaard afgewerkt met een laminaat, dat ook pvc-vrij is. Laminaat is een transparante laag die de print extra beschermt, tegen invloeden van buitenaf, zoals uv-straling en krassen. U kunt kiezen uit mat en glans. Wij bedrukken de milieuvriendelijke folie met eco sol inkten. Dit is de milieuvriendelijkste inktsoort die er op dit moment is. Deze inkt gebruiken we overigens voor alle folies die wij bedrukken.

Meer informatie en pvc-vrij vinyl bestellen

De fabrikant biedt maximaal vijf jaar garantie op de folie. Dit is vergelijkbaar met andere folies. De levensduur is overigens wel afhankelijk van de plek waar de folie geplakt is en hoe die behandeld wordt. Zo wordt geadviseerd om de folie alleen nat te reinigen met een schoonmaakmiddel dat geschikt is voor gelakte oppervlaktes, dat niet schurend is en geen sterke oplosmiddelen bevat. Wilt u meer weten over hoe u het langst kunt genieten van uw folie? Wilt meer weten over onze ‘groene’ folie? Of wilt u deze bestellen? Neem contact op met een van onze medewerkers.

 

0
Zonwerende raamfolie