Onze stickermaterialen

 In Stickers

Als u bij ons stickers bestelt, kunt u uit allerlei materialen kiezen. De meest voorkomende stickermaterialen zijn papier en vinyl. Vinyl is wel bestand tegen water, papier niet. Vinylstickers kunnen daarom wel buiten gebruikt worden, papieren stickers niet. Een alternatief voor vinyl is folie PP. Dit materiaal lijkt op vinyl en is ook bestand tegen water en andere weersinvloeden. Het bevat echter geen pvc. Folie PP is alleen leverbaar op rol. Een ander materiaal dat geen pvc bevat is recyclebaar vinyl. Ook wordt dit vinyl gemaakt van recyclede materialen. Het is alleen leverbaar in wit. Folie PP en gewoon vinyl zijn leverbaar in wit en transparant.

Stickers zonder lijm

We hebben ook een aantal stickermaterialen die niet met lijm aan de ondergrond plakken. Dat zijn:

  • magneetstickers;
  • statische stickers;
  • YUPO Tako.

Magneetstickers plakken met magneetfolie aan de ondergrond. Ze zijn daarom alleen geschikt voor metalen ondergronden die ijzer, staal, kobalt of nikkel bevatten. Statische stickers plakken door middel van statische lading en zijn alleen geschikt voor glazen oppervlaktes. YUPO Tako zijn stickers die met kleine zuignapjes aan de ondergrond plakken en kunnen op alle gladde ondergronden worden geplakt. Magneetstickers kunnen ook buiten gebruikt worden, statische stickers en YUPO Tako niet. Bij statische stickers kan wel de plakkant bedrukt worden, zodat u deze aan de binnenkant van een raam kunt plakken en de opdruk aan de buitenkant ziet. Dit soort stickers zijn handig voor tijdelijke campagnes. Mocht een van deze materialen niet voldoen, dan hebben we ook nog stickers met tijdelijke belijming, zoals de sticker hieronder die we voor de gemeente Almelo hebben gemaakt.

Overige stickermaterialen

Behalve de hierboven genoemde materialen hebben we ook nog high tack vinyl en ultra destructable. High tack vinyl is vergelijkbaar aan gewoon wit vinyl. Het belangrijkste verschil is dat het een krachtigere lijmlaag heeft, waardoor deze stickers nog beter blijven zitten. Daarnaast wordt dit materiaal standaard afgewerkt met een laminaat. Dit is een transparante laag die extra bescherming biedt. Laminaat is verkrijgbaar in glans en mat. Ultra destructable is een materiaal dat lastig te verwijderen. Het materiaal gaat brokkelen als je het wil verwijderen. Daarom is het zeer geschikt om fraude met stickers tegen te gaan. Zo kunt u dit materiaal gebruiken voor keuringsstickers of garantiezegels.

Speciale toepassingen

We hebben ook stickers die geschikt zijn voor bepaalde toepassingen, zoals vloerstickers en raamstickers. Vloerstickers worden gemaakt van gewoon vinyl of high tack vinyl. Er is een belangrijk verschil. Vloerstickers worden afgewerkt met een vloerlaminaat, dat een antisliplaag bevat. Zo kan er veilig over de stickers gelopen worden. Raamstickers zijn ook grotendeels hetzelfde als gewone vinylstickers. Er zijn twee uitzonderingen. Bij raamstickers kan net als bij statische stickers de plakkant bedrukt worden. Ook is het mogelijk om beide zijden te bedrukken. U ziet dan binnen en buiten hetzelfde.

Stickers Heracles Stadion

Meer weten of stickers bestellen?

Op de pagina Stickers vindt u meer algemene informatie over onze stickers. Bij Ons werk vindt u verschillende voorbeelden van stickers die wij gemaakt en geplakt hebben. Zo krijgt u een idee waar u stickers onder andere voor kunt gebruiken. Wilt u stickers bestellen? Of wilt u advies over welk materiaal u het beste kunt nemen? Onze medewerkers helpen u graag verder.

0
pvc-vrije folie