Onderhoud lichtreclame geen overbodige luxe

 In Lichtreclame

Vaak wordt gedacht dat een lichtreclame geen onderhoud nodig heeft. Dit is een misvatting. Alles heeft onderhoud nodig. Ook lichtreclame. Het moet wel reclame voor uw bedrijf blijven. Laatst was een van onze monteurs bij een klant, omdat de lichtreclame niet meer brandde. Of we daar even naar konden kijken. Toen hij de lichtbak open geschroefd had, was meteen duidelijk waarom die het niet meer deed. Ook bleek dat wij net op tijd waren.

Achterstallig onderhoud kan brand veroorzaken

Onderin een lichtbak zitten afwateringsgaten, zodat condens en regenwater weg kan lopen. Bij deze lichtreclame bleken de afwateringsgaten verstopt. Op zich niks bijzonders en niet te voorkomen. Binnengewaaid zand, rommel en dode insecten hadden zich opgehoopt onder in de lichtreclame. In het filmpje onderaan dit artikel kunt u zien dat het water daardoor niet goed meer weg kon lopen. Daardoor stonden de onderste leds onderwater en is er kortsluiting ontstaan. Een ledmodule was zelfs al gesmolten. Deze klant heeft geluk gehad dat onze monteur er nog op tijd bij was, want er had zelfs brand kunnen ontstaan. Als achterstallig onderhoud brand veroorzaakt, vergoedt uw verzekering de schade ook niet altijd.

Stuk lichtbak weggewaaid door geen onderhoud

Bij een andere klant moesten we onverwachts een noodreparatie uitvoeren, omdat een deel van de lichtbak er af is gewaaid en op een geparkeerde auto terecht is gekomen. Bij inspectie bleek dat er schroeven ontbraken. Schroeven kunnen door slijtage en trillingen van de wind losraken en eruit vallen. Doordat deze lichtbak al jaren geen onderhoud heeft gehad, is dat niet opgemerkt. Nu is het nog relatief goed afgelopen, maar het stuk lichtbak dat naar beneden is gekomen had ook iemand kunnen raken.

    

Problemen met lichtreclame voorkomen

Dit soort problemen kunt u voorkomen met een jaarlijkse inspectie en en een onderhoudsbeurt. Wanneer wij een nieuwe lichtreclame monteren, bieden we gelijk een onderhoudscontract aan. Een keer per jaar komen we langs. We bekijken het lakwerk, inspecteren de verlichting, constructie en maken de lichtbak van binnen en buiten schoon. We inspecteren de elektrische componenten en randapparatuur als tijdschakelaar, schakelogen, trafo’s en aansluitingen. Kleine reparaties worden meteen uitgevoerd. Vaak is dat genoeg voor jarenlang lichtreclameplezier, aangezien led’s een lange levensduur hebben. Zien we problemen aankomen, dan maken we een begroting om dit de repareren en erger te voorkomen. Dat voelt niet alleen veilig. Dat is veilig.

Een onderhoudscontract kan altijd

Ook wanneer uw lichtbak niet door ons is ontworpen, gebouwd en gemonteerd, kunnen wij het onderhoud voor u doen. We nemen uw lichtbak op in onze route. Aan de hand van een inspectie krijgt u een berekening wat de onderhoudsbeurt gaat kosten. Wilt u weten wat zo’n inspectie kost? Mail een foto van uw lichtreclame en een indicatie hoe hoog deze hangt naar info@jazet.nl. Wij sturen u een prijsopgave en wanneer we langs kunnen komen. Eventuele kosten voor het huren van een hoogwerker worden altijd apart in rekening gebracht.

0
Lichtreclame met ledverlichting